Netflix продължава кръстоносния поход срещу споделянето на пароли с нова функция за отдалечено излизане

Какъв Филм Да Се Види?
 

Нетфликс предприема още една стъпка в мисията си да предотврати споделянето на пароли - този път като позволи на абонатите да излязат от устройство от разстояние. Новата функция, която стартира днес, се нарича Управление на достъпа до акаунта и устройствата и дава възможност на потребителите лесно да излязат от акаунта си в Netflix, ако са влезли някъде другаде.



В блог обявявайки новината днес, Netflix въвежда функцията като навременно допълнение, насочено към пътуващите на почивка, които искат да излъчат малко празнична храна, докато посещават приятели или семейство. Стриймърът заявява: „С натоварения празничен сезон точно зад ъгъла, много от нашите членове ще бъдат в движение и ще гледат Netflix, където и да пътуват, за да видят семейството и приятелите си. Влизането в акаунта ви, докато сте в хотел или дори в къщата на ваш приятел, е лесно и интуитивно, но след това много хора забравят да излязат.“



премиерна дата на шоуто на Йелоустоун сезон 4

Въведете Manage Account Access and Devices, което „ви позволява да преглеждате всички скорошни устройства, които са предавали поточно от вашия акаунт, и да излизате от конкретни устройства само с едно щракване“, според Netflix.

Netflix твърди, че функцията, която ще бъде достъпна онлайн, плюс през iOS и Android, е „много желана“.

Разбира се, въпреки че потребителите несъмнено биха искали да контролират кой използва техните акаунти и кога, функцията също е от полза за Netflix, който напоследък работи за намаляване на проблема със споделянето на пароли.



Според Разнообразие , стриймърът „е изчислил, че паролите се споделят в нарушение на неговите правила с повече от 100 милиона неплащащи домакинства по целия свят“, число, което включва над 30 милиона домакинства само в САЩ и Канада.

Преди да пуснете Управление на достъпа до акаунта и устройствата, Netflix представи прехвърляне на профили през октомври, което позволява на абонатите да преместват потребителите на своя акаунт в отделни платени акаунти.